tiistai 26. helmikuuta 2013

Yoko pentuagilityä osa I

Yoko aloitti agilityn Elina Jänesniemen jo Wiin kanssa hyväksi todetulla pentukurssilla. Yoko sai omaksi kotitehtäväksi noudon harjoittelua, mikä on kyllä vielä totaalisen vaiheessa :).

Ensimmäisellä kerralla kävimme läpi hyppyä, putkea ja kontaktia.

Hyppyjä opetettiinkin nyt vähän eri tavoin kuin Wiille aikanaan. Tai sanotaanko, että sen lisäksi (lähetys, ohjaus ja vastaanotto) on tullut koiran itsenäinen estesuoritus. Eli ensin istuttiin siivekkeen päätyyn itse ja palkka kumpaankin käteen. Ja sitten odoteltiin. Luulin, että saisin istua siinä koko illan, mutta kappas vain mietiskelijä-Yoko hoksasi aika nopeasti miten palkan saa. Eli tarkoitus oli odottaa, että koira itse hoksaa kiertää siivekkeiden välistä toisen käden palkalle. Tätä jatkettiin useamman kertaa ja Yoko paransi koko ajan vauhtia.

Putkea ollaankin jo aiemmin tehty Yokon kanssa, joten se ei ollut mikään ihmeellisyys. Palkka putken päähän ja koira toiseen päähän ja siitä sitten juostiin läpi. Uutena tuli putkella se, että koiralle näytettiin palkka putken päästä, mutta sen jälkeen koira otettiin putken vierelle, mistä lähetys "pimeään putkeen". Yoko teki hienosti ja irtosi hyvin putkeen. Putkella tehtiin myös sivulähetyksiä niin että apuohjaaja piti koirasta kiinni ja ohjaaja oli irti putkesta noin puolessavälissä putkea. Sieltä sitten käsky ja törkkäys putkeen. Loistava lapsonen onnistui tässäkin joka yrittämällä!

Viimeisenä tehtiin kontaktilla 2o2o harjoitusta. Tuota ollaan kokeiltu vain kerran aiemmin, mutta kontaktilla oleminen on Yokon mielestä kivaa. Ihan vielä ei itse osaa tarjota nenäkosketusta, joten vielä auteltiin. Yokolle päätin ottaa käskyksi pelkän "kiipee" eli ei erillistä pysäytyskäskyä, vaan kiipee tulee sitten tarkoittamaan, että juokse mahdollisimman nopeasti siihen tuttuun 2o2o asentoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti