perjantai 9. maaliskuuta 2012

Elinan treeneissä jälleen: möllirataa ja tekniikkaa

Viime viikolla käytiin tekemässä möllirataa erikseen ostetulla vuorolla. Tehtiin niin layeröintiä että sivuirtoamisia. Ensimmäisen kanssa ei ongelmia, jälkimmäistä treenattava PALJON lisää.

Eilen oltiin sitten tekniikkatunnilla, aiheena välistävedot ja sivuirtoaminen. Aloitimme itsenäisellä sivuirtoamisharjoitteella: hyppy ja pituus, palkkakuppi viimeisen esteen taakse, ohjaaja jälkimmäisen esteen viereen sivusuunnassa muutaman metrin päähän. Tästä kutsu ensimmäisen esteen yli ja työntö kohti toisen esteen ponnistuskohtaa. Hienosti Wii vastasi ohjaukseen ja vain kerran veti sen verran kierroksia, että tulikin hypyn sijaan luokseni. Vielä en ottanut liikettä mukaan, mutta tarkoitus on, että kun koira varmasti reagoi ohjaukseen, työnnön jälkeen ohjaaja liikkuu poispäin jälkimmäisestä esteestä. Teimme myös irtoamisia kepeille (8 keppiä + ohjurit) ja voi että Wii oli niiiiiiin TAITAVA. Ihan sama kummalta puolelta ja kuinka vaikeasta kulmasta lähetin, selvästi on oppinut hakemaan keppialoitusta. Avoin kulma on selvästi vaikeampi, mikä lienee ihan normaalia. Wiistä oikein näkee, miten ratas pyörii oikeaa väliä etsiessä, mutta hienosti tuo sinne sujahtaa!


Välistävetoja tehtiin ohjatusti kolmella rinnakkaisella hyppyesteellä, joiden väli oli n. 1,5m. Kutsu, työntö kohti ponnistuskohtaa, jonka jälkeen pakkovalssinomainen rintamasuunnan käännös ja nopea lähetys seuraavalle esteelle. Wii taittui näihin hyvin, mutta omat tossut pitää saada liikkumaan nopeammin. Kokeiltiin vielä niin, että lähetin Wiin putken kautta ensimmäiselle hypylle, jolloin mukaan tuli vauhdin ja rytmityksen muutos. Oikein hyvä harjoitus, kun yksi omista vaikeuksista on juurikin tuo rytmin vaihtuminen: ensin juostaan lujaa ja sitten pitääkin keskittyä johonkin nippelinappeliin :). Kotiläksyksi saatiin lisätä riviin vielä neljäs ja viides hyppy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti