keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Uusia temppuja

Lauantaina laumamme lisääntyi yhdellä pilkkulapsella. Unon tytär Lara muutti meille väliaikaisesti etsimään uutta kotia. Alkuun Lara vähän jännäsi Wiitä, mutta tuo karvapallo on kyllä sellainen tapaus, että kohta nuo meni hepulilaukkaa ympäri pienehköä huushollia :).

Maanantaina kävimme Julian ja bortsulasten kanssa treenaamassa agsaa. Uutena juttuna hylkäsimme kuolleen lelun ja tästä lähtien ohjaaja joutuu kykenemään myös lelun hallintaan narulla avitettuna muun ohjailun lisäksi. Ja TOIMII! Tehtiin hyppyjä kummallekin puolelle. Sitten putkeen lähetyksiä aluksi suoraan. Tästä on tarkoitus lähteä siirtämään lähetyspaikkaa pikkuhiljaa kumpaankin sivuun, jotta oppii etsimään putken suun itsenäisesti. Uutena esteenä kokeiltiin pussia, eikä sekään tuottanut vaikeuksia. Tämäkin aloitettiin hyvin helpotettuna, eli pussin suuta ylös ja lelu tyrkylle.

Eilen käytiin omalla hallilla muistuttelemassa kujaa ja taas mentiin täysillä. Ei puhettakaan, että Wii lähtisi välistä pois kujalta. Jatkossa pitää viitsiä laittaa ne verkot paikoilleen ja lähteä tekemään lähetyksiä samoin kuin putken kanssa, jotta oppii etsimään aloituksen itse eikä tarvitse Adan tavoin viedä avokulmalle.

Iltaleikkinä yritin vielä opettaa Wiitä nousemaan etujalat nurinpäin olevalle pesuvadille. Joo ei hiffannut. Mennään siis ensi viikolla Tuijan temppukouluun, jos vaikka saataisiin opetusvinkkejä siitä miten saada koira kokeilemaan juttuja namin toivossa. Ahne tuo EI valitettavasti ole, joten ruoalla aktivointi on vähän haasteellista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti