keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Elinan pentuagilitykurssi osa III

Tällä kerralla uutena asiana oli sylkkäri ja pussi. Näiden lisäksi muistuteltiin jo opittuja juttuja, kuten takaakiertoa, putkea, keppejä ja tietysti kontakteja.

Sylkkärin esiopetus aloitettiin peruuttamalla (ensin ilman esteitä) houkuttelemalla koira käteen ja siitä kääntämällä sievällä ranneliikkeellä ulkokautta ympäri. Oikealta puolelta onnistui taas ihan mallikkaasti, mutta johtuen mun omasta vasenvammaisuudesta Wii ei aluksi ymmärtänyt lähteä vasemman käden ohjaukseen. Pienellä harjoittelulla sekin onnistui. Esteellä on todella tärkeää, että alkuharjoitteluvaiheessa en itse mene liian kauas koirasta (lähelle estettä) että ehtii peruutella ennen käännöstä.

Pussiin mentiin vauhdilla avustettuna. Ihan sulkinaisen pussin treenausta täytynee harjoitella leluavulla eli vetämällä lelu pussista koiran edellä. Jos ei sitten satu avustajaa paikalle, joka voisi pussin suuta hiukan raottaa.

Kontaktit on todella hyvät! 2o2o toimii upeasti ja nyt saatiin kotiläksyksi aloittaa häiriötreenit. Tähän astihan olen ollut kutakuinkin paikallani näitä tehdessä jotten provosoi koiraa lähtemään kontaktilta. Mutta nyt kun osaa tämän asian jo todella hyvin, tulee häiriön määrää nostaa. Aluksi itse liikkumalla askelia sinne tänne ja vähän tuonnekin :). Ensi kerralla ehkä jo suoritetaan kokonainen kontaktieste ilman hihna-apua, mikäli tämä saadaan kuntoon.

Keppejä treenattiin itsenäisesti ja suurin oma virheeni on mennä liian lähelleä koiraa ja estettä. Wii lähtee väistämään. Eli muikkarina itselle: pitää pysyä riittävän kaukana ja antaa koiran suorittaa itsenäisesti. Hienosti Wii jo hakee keppien alkua kun malttaa hiukan keskittyä kuumumiseltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti