keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Elinan pentuagilitykurssi osa II

Illan pääteema oli takaakierto. Aloitettiin palkkaamalla (namilla) siivekkeen taakse ja jatkamalla siitä esteen yli. Ensin suoraan vetämällä ja sitten valssilla. Wii teki hienosti ja välillä karkailikin palkalle :). Omat jalat meinasi aluksi mennä solmuun kun aloin oikein ajatella miten tuo työntö tehdään: saman puolen jalka ja käsi työntävät koiran siivekkeen taakse. Joopajoo, heti onnistui kun lakkasi ajattelemasta.. Vasen puoli on itselle jotenkin hankalampi. Vasemman käden ohjaus on oikeaan verrattuna löysä sutaisu, mutta tämähän ei ollut yllätys minulle. Myös Adaa ohjatessa olen huomannut, että vasen käsi jää välillä kyydistä eikä sen ohjaus ole kovin tarkkaa jos sitä ohjausta yliopäänsä on. Vasempaan käteen tulee siis kiinnittää huomiota. Lisäksi huomion arvoista on se, että rintamasuunta koiraa kohti  jarruttaa koiraa. Eli en saa kääntyä koiraa päin kun se suorittaa estettä vaan aina poispäin. Minulla on paha tapa kääntyä koiraa kohti kun palkkaan ja tämä homma pitää opetella siis uudestaan.

Kun yksittäiset takaakierrot alkoivat sujua jo vähän kauempaakin, otin palkan pois ja palkkasin vain satunnaisesti siivekkeen taakse ja aina hypyn jälkeen kädestä. Tässäkin käytin namipalkkaa, mutta välillä leikittiin vielä namin jälkeen, jotta saatiin kierroksia hiukan purettua. Sitten olikin aika liittää takaakierto pieneen estesarjaan. Teimme mm. takaakierto - putki - takaakierto ja välillä takaakierron kautta valssilla toiseen päähän putkea ja takaakierto. Aika hienosti pikkuorava hoksasi homman. Alkoi useiden toistojen jälkeen jopa itsenäisesti kiertää esteen taakse palkan toivossa.

'Uusina' esteinä kokeilimme keppejä ja rengasta. Se oli uutta, että kyseessä oli vinokepit ja me olemme harjoitelleet vain kujilla. Toki Wii ymmärsi nämä yhtälailla, mutta nyt joutui sitten pujottelemaan heti. Hyvin meni tuokin. Elinan ohje oli, että jos harjoittelemme yhä kujaa, ei käyttäisikään verkkoja vaan ohjureita. Niiden häivyttäminen on jatkossa helpompaa. Nyt pitää alkaa todenteolla harjoittelemaan lähetystä eri suunnista. Alkuun laitetaan palkka (alustalla) kakkosväliin, jotta se imisi koiran kepeille myös oudommista suunnista. Rengasta on tehty aiemminkin Wiin kanssa joten se oli vanha tuttavuus. Rengasta pitää harjoitella samoin kuin hypyn alkeita, eli vastaanotto, lähetys ja kuljetus.

Lopuksi teimme vielä itsenäisesti kontaktia. Loistavasti oli homma muistissa ja tarjosi itsenäisesti oikeaa toimintaa sekä jalkojen että nenän osalta! Ihana pikku agilityorava <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti